020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Zeventien jaar terug in de tijd: kennismaking met Queen Mary 2

Vier medewerkers van VCK Cruises bewaren goede herinneringen aan de kennismaking met Cunard's Queen Mary 2 in de haven van Southampton, vandaag precies 17 jaar geleden. De verwachtingen waren hoog gespannen want de Queen Mary 2 beloofde de "Ocean Liner" van de toekomst te worden.

Als enige vaart dit machtige passagierschip elk jaar regelmatig tussen Southampton en New York. Dat de Queen Mary 2 geen doorsnee cruiseschip is werd ons snel na inscheping duidelijk. Hoge plafonds, brede gangen, een wirwar aan trappenhuizen en een elegante stoere stijl. De ontwerpers hadden de moeilijke opdracht om de soms woelige Atlantische Oceaan te combineren met zonnige wereldcruises. Om "transport" te combineren met "cruise" op een schip dat sterker, sneller en groter is dan veel andere schepen. Dat is wonderwel gelukt. Onze kennismaking met Queen Mary 2 was kort, krachtig en inspirerend. We waren diep onder de indruk van dit prachtige schip. Aan de hand van wat foto's nemen we u graag mee naar 10 januari 2004 en de fantastische Queen Mary 2.

cruiseschip queen mary 2 van cunard lineDe iconische originele Queen Mary verwelkomde ons in Southampton. Foto © VCK Cruises

cruiseschip queen mary 2 van cunard lineWelkom aan boord: het atrium en de traditionele dekstoelen op het Promenadedek. Foto © VCK Cruises

cruiseschip queen mary 2 van cunard line
cruiseschip queen mary 2 van cunard lineDe avond valt aan boord van de Queen Mary 2. Foto's © VCK Cruises

cruiseschip queen mary 2 van cunard lineDe Queen's Room aan boord van Cunard's Queen Mary 2. Foto © VCK Cruises

cruiseschip queen mary 2 van cunard lineGrootse publieke ruimtes op Cunard's Queen Mary 2. Foto © VCK Cruises

cruiseschip queen mary 2 van cunard lineDe Duplex Suite is de meest exclusieve accommodatie op de Queen Mary 2. Foto © VCK Cruises

cruiseschip queen mary 2 van cunard lineGasten in de duurste suites dineren in de exclusieve Queen's Grill. Foto © VCK Cruises

Vijftien jaar na die gedenkwaardige avond in Southampton scheepten we opnieuw in op de Queen Mary 2. Dit keer om mee te varen naar New York. Ons dagboek van die trans-Atlantische oversteek vindt u hier.

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine