020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Wat u weten moet over cruises naar de Middellandse Zee

De Middellandse Zee verveelt nooit. Hoe veel cruises u al gemaakt heeft naar dit gebied, er valt altijd wat nieuws te ontdekken. Een terrasje pakken in Portofino, Cannes of Ibiza en de wereld aan u voorbij zien trekken. Tapas eten in Barcelona, musea bezoeken in Rome of fietsen op Elba. Het kan allemaal tijdens een cruise op een groot varend resort of een kleine luxe boutique schip.

beste tips van vck cruises over cruises in de middellandse zeeCelebrity Reflection in Santorini, Griekenland

In brochures van rederijen ziet u vaak dromerige plaatjes van plekken als Portofino en Amalfi. Deze havens zijn echter voorbehouden aan de kleinere, meer luxueuze schepen, simpelweg omdat grotere schepen er niet kunnen komen. Het gevolg is dat de echt grote schepen grotendeels dezelfde rondjes varen en het in havens als Livorno, Civitavecchia en Barcelona niet ongebruikelijk is dat er zes mega-schepen op een rijtje liggen. Zoekt u meer exclusiviteit en rust, overweeg dan een reis op kleine of middelgrote schepen met een capaciteit tot 1200 passagiers. Schepen waar u buiten kunt dineren (en soms zelfs slapen!), met mogelijkheden voor watersport, culinaire uitstapjes en kleinschalige excursies naar de mooiste plekjes aan de Middellandse Zee.

beste tips van vck cruises over cruises in de middellandse zeeKleinschalig cruisen naar Portovenere, Italië met SeaDream Yacht Club

beste tips van vck cruises over cruises in de middellandse zeeAll-inclusive cruisen met Crystal Cruises

Maak een citytrip op een cruiseschip

beste tips van vck cruises over cruises in de middellandse zeeBeginpunt voor veel cruises in de Middellandse Zee is Barcelona

Op zoek naar een hele originele citytrip? Een 8-daagse cruise vanuit Barcelona kan u in een week naar Marseille, Florence, Rome, Napels en Malta brengen. En het mooiste: uw hotel reist mee. Overdag verkent u op eigen gelegenheid (of in groepsverband) de ene na de andere stad; ’s avonds bent u terug op uw cruiseschip. Er zijn cruiseschepen die meer dan 20 verschillende restaurants en bars aan boord hebben; allemaal op wandelafstand van uw hut. En niets is leuker dan lekker dineren in de wetenschap dat u op weg bent naar een volgende prachtige stad.

Hoe ontloop je de drukte in cruisehavens aan de Middellandse Zee

beste tips van vck cruises over cruises in de middellandse zeeCruiseschip voor anker bij de oude stad van Dubrovnik, Kroatië

Houdt u er rekening mee dat het in de havens rond de Middellandse Zee erg druk wordt in de zomer. Verwacht mensenmassa’s op het San Marco plein in Venetië, lange rijen voor het Vaticaan en gedrang in de oude binnenstad van Dubrovnik. Om volop te kunnen genieten raden we u aan om uw cruise in het voor- of naseizoen te plannen. Zelfs in oktober kunt u nog mooie dagen treffen en zijn er vaak hele aantrekkelijke aanbiedingen

beste tips van vck cruises over cruises in de middellandse zeeVier cruiseschepen bij Santorini, Griekenland

Een cruise op een groot schip in hartje zomer; in 2013 kon het niet anders. We kozen een route in de Oostelijke Middellandse Zee met de Ruby Princess van Princess Cruises; een schip waar je nauwelijks merkt dat je met heel veel mensen tegelijk op vakantie bent. Maar hoe ontloop je de toeristenmassa in de havens in hartje hoogseizoen? Lees ons artikel en bekijk de foto's hier.

beste tips van vck cruises over cruises in de middellandse zeeTijdens een vroege ochtendwandeling heb je Venetië voor jezelf

Om de toeristenstroom te ontlopen stond VCK expert Bart de Boer vroeg op. Met zijn fototoestel legde hij het ontwakende Venetië vast; inclusief verlaten San Marco plein. Lees het artikel en bekijk de foto's hier.

Blogartikel: naar Portofino en Santa Margherita vanuit Genua

beste tips van vck cruises over cruises in de middellandse zeeCruise excursie vanuit Genua naar het gezellige plaatsje Portofino

VCK Cruise expert Elisa Duinmeyer boekte tijdens een cruise met Regent Seven Seas Cruises een excursie vanuit Genua naar de prachtige badplaats Santa Margherita. Met een boot vaart ze vervolgens naar betoverend Portofino. Lees het artikel en bekijk de foto's hier.

Bezoek Kotor in Montenegro

beste tips van vck cruises over cruises in de middellandse zeeDe prachtige baai van Kotor, Montenegro

Het is een van onze favoriete aanloophavens in de Middellandse Zee. Kotor in Montenegro is per schip bereikbaar via een lange fjord dat omringd is door indrukwekkende bergen. Langs schilderachtige dorpjes bereikt u deze havenplaats, die niet voor niets uitgeroepen is tot Werelderfgoed door UNESCO. Het historische stadje ligt ingeklemd door bergen. De meest populaire activiteit is een wandeling naar de halverwege de berg liggende kerk. U heeft hier een adembenemend uitzicht op de baai van Kotor en uw schip.

Cruise naar de Middellandse Zee met Princess Cruises

beste tips van vck cruises over cruises in de middellandse zeeCruiseschip van Princess Cruises in Kusadasi, Turkije

De grotere schepen van Princess Cruises zijn geschikt voor jong en oud, met veel faciliteiten en activiteiten aan boord. Door een ingenieus ontwerp heeft u aan boord niet het idee op een mega-schip te varen. Kiest u voor een cruise naar de Middellandse Zee met Princess Cruises, dan kunt u rekenen op een uitstekende verzorging aan boord, een groot schip met alle faciliteiten en interessante vaarroutes met relatief weinig dagen op zee. We maakten een cruise met de Ruby Princess van Princess Cruises in de Middellandse Zee. Lees ons reisverslag en bekijk de foto's hier.

Cruise naar de Middellandse Zee met Regent Seven Seas Cruises

beste tips van vck cruises over cruises in de middellandse zeeSeven Seas Explorer van Regent Seven Seas Cruises legt aan in het centrum van Monte Carlo, Monaco

Aan boord bij deze cruiserederij geniet u van een ultra all-inclusive concept: maaltijden, dranken en fooien zijn bij de reissom inbegrepen. U verblijft altijd in een suite en in praktisch iedere aanloophaven kiezen uit meerdere excursies waar u niets extra’s voor betaalt. Deze excursies geven een extra dimensie aan uw cruisevakantie. De sfeer aan boord van de intieme boutique schepen is ontspannen en vrolijk en de verzorging is van het hoogste niveau. We maakten een cruise met de Seven Seas Explorer van Regent Seven Seas Cruises in de Middellandse Zee. Lees ons reisverslag en bekijk de foto's hier.

Cruise naar de Middellandse Zee met Holland America Line

beste tips van vck cruises over cruises in de middellandse zee's Morgens wakker worden in Istanbul aan boord van Holland America Line's Rotterdam

Met de Nederlandse driekleur fier wapperend op het achtersteven maakt u met Holland America Line cruises naar de mooiste plaatsen aan de Middellandse Zee. Van april tot november heeft u de keuze uit diverse zeer aantrekkelijke routes waarbij Holland America Line bekende, grote havens als Marseille, Livorno en Barcelona afwisselt met kleinere, meer exclusieve bestemmingen zoals Kotor, Sete, Kotor, Nafplion en Taormina. De prijs/kwaliteit verhouding op de middelgrote cruiseschepen van Holland America Line is uitstekend te noemen met prima maaltijden, zeer persoonlijke service en goed entertainment. We maakten een cruise met de Nieuw Statendam van Holland America Line in de Middellandse Zee. Lees ons reisverslag en bekijk de foto's hier.

Cruise naar de Middellandse Zee met Azamara®

beste tips van vck cruises over cruises in de middellandse zeeDe kleine schepen van Azamara leggen midden in de stad aan, zoals hier in Nice, Frankrijk

Aan boord van de drie boutique cruiseschepen van Azamara® geniet u van een all-inclusive concept: maaltijden, dranken en fooien zijn bij de reissom inbegrepen. Op veel cruises geldt dat tevens voor een AzAmazing EveningSM: dit is een inbegrepen excursie waarbij u op een bijzondere manier geniet van de bestemming waar u bent (denk bijvoorbeeld aan een cello concert in het oude centrum van Dubrovnik). De schepen zijn klein en sfeervol (max. 690 passagiers) en blijven langer op een bestemming liggen dan bij de meeste andere rederijen het geval is. We maakten een cruise met de Azamara Journey en schreven een artikel over de AzAmazing Evening in Livorno, Italië. Lees het artikel en bekijk de foto's hier.

Foto's © VCK Cruises

Belangrijk: informatie in dit artikel was correct ten tijde van publicatie (november 2019) maar kan sindsdien gewijzigd zijn.

Over de auteur

Benja Zonneveld

Benja Zonneveld

Benja Zonneveld stapte in 2017 binnen bij VCK Cruises. Door haar grote inzet en een fikse dosis enthousiasme is deze Travel Consultant Cruises in recordtijd zeer populair geworden, zowel bij haar collega's als bij onze klanten.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. De nieuwe editie komt eind december uit. Vraag het magazine vandaag alvast aan!

Bestel het magazine