020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Reisverslag: KLM Business Class naar Cartagena, Colombia

Sinds maart 2017 vliegt KLM drie maal per week naar Cartagena, Colombia. Namens VCK Cruises vloog ik begin juni van dit jaar in de World Business Class naar deze nog relatief nieuwe bestemming. Een prachtige gelegenheid om zowel Cartagena als de World Business Class beter te leren kennen.  

KLM Crown Lounge op Schiphol

Het eerste wat mij opvalt is dat er geen wachtrijen staan bij de incheckbalies van de Business Class. Ik hou de Economy Class ingang links van me en neem de ingang rechts waar ik met een oprecht vriendelijke glimlach wordt verwelkomd. Ik kan zo doorlopen naar een balie en meteen daarna sluit ik me aan bij het douane checkpoint. Dit gaat vlot zeg!

KLM Crown Lounge op Schiphol

Op naar de KLM Crown business lounge, waar ik met het tonen van mijn boarding pass kan plaatsnemen in afwachting van onze vlucht. Op televisieschermen wordt het laatste nieuws gepresenteerd. Op andere schermen zien we de actuele vertrektijden en eventuele gate wijzigingen.

KLM Crown Lounge op Schiphol

Het is nog vroeg dus we besluiten wat koffie en hapjes te nuttigen. Dit alles staat hier klaar in buffetvorm. Behalve koffie en thee bevat het assortiment ook bier, wijn en sterke drank. Er is gratis WiFi en er zijn KLM medewerkers aanwezig aan een desk waar je nog met eventuele vragen langs kan. Behalve de comfortabele stoelen met oplaadpunten voor onze elektronische apparaten zijn er ook douches indien je jezelf nog wilt opfrissen.

KLM Boeing 787 Dreamliner

Voor we het doorhebben is het tijd om richting de gate te gaan. Uiteraard mogen we als businessclass reizigers als eerste aan boord. Onze vlucht wordt overigens uitgevoerd met het nieuwste toestel uit de KLM vloot, de Boeing 787-9 Dreamliner met 30 World Business Class stoelen.

KLM Boeing 787 Dreamliner

We gaan links af waar we normaal rechts af gaan. We worden echt als gast ontvangen. Er wordt gevraagd mijn jasje (colbert) op te hangen zodat deze niet kreukelt tijdens de vlucht. Wat attent! Vervolgens komt de gezagvoerder mij persoonlijk een hand geven om zich aan mij voor te stellen. Hij benadrukt mij dat als er ook maar iets is ik het hem kan vragen. Als welkomstdrankje heb ik de keuze uit jus d'orange of champagne. Ik kies voor een verse jus d'orange en neem plaats op mijn stoel.

KLM Boeing 787 Dreamliner amenity kit

Wat een genot om plaats te nemen in de nieuwe 'World Business Class' super comfortabele full-flat stoelen. 'Full-flat' wil zeggen dat deze stoelen volledig plat (180 graden) kunnen. En met een lengte van 207 cm kan vrijwel iedereen echt gestrekt liggen. Wel zo lekker op lange nacht vluchten. Daarnaast kan ik genieten van een persoonlijk entertainmentsysteem met een 17 inch-scherm (43 cm) met een bijbehorende ruisonderdrukkende koptelefoon. Ik ontvang ook een toilettas ontworpen door Jan Taminiau. (ja, dat is die man die de trouwjurk van Koningin Maxima ontwierp). Met wat handige toiletartikelen voor onderweg.

KLM Boeing 787 Dreamliner Business Class lunch menu KLM Boeing 787 Dreamliner Business Class wijnkaart

Het eten is uitstekend: een lekkere tomatensoep en een Black Angus Hamburger op een brioche, geserveerd met augurk en tomatenchutney. Maar mijn persoonlijke favoriet is toch wel de kippendij in molesaus naar Mexicaans recept.

KLM Boeing 787 Dreamliner Business Class lunch menu KLM Boeing 787 Dreamliner Business Class lunch

Nog nooit kwam ik zo uitgerust aan op mijn bestemming. Vliegen in KLM World Business Class heeft echt veel meerwaarde, zeker op de lange afstanden. Geen wachtrijen en persoonlijke service die veel overeenkomsten heeft met de luxe cruises die VCK Cruises aanbiedt. Maar een waarschuwing is op zijn plaats. Want als u eenmaal Business Class heeft gevlogen wilt u nooit meer anders!

De Koninklijke Luchtvaart Maatschappij KLM werd in 1919 opgericht en is de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld die nog onder haar originele naam opereert. Met een grote vloot vliegtuigen biedt KLM meer dan 130 bestemmingen aan over de hele wereld. Veel klanten van VCK Cruises kiezen op langere vluchten voor de World Business Class. Dankzij haar uitstekende relatie met KLM kan VCK Cruises op veel reizen een zeer aantrekkelijk Business Class tarief aanbieden.

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van alle rederijen, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons.

Alle foto's © 2018 VCK Cruises

Over de auteur

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel Zeezicht Magazine

Zeezicht is ons inspiratie magazine met de mooiste verslagen, foto's en tips van de experts van VCK Cruises. Vraag het magazine nu gratis aan!

Bestel het magazine