020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Reisverslag: de eerste cruise van Princess Cruises’ nieuwe Sky Princess

Het is 16 oktober 2019 en de Italiaanse stad Trieste laat zich van zijn zonnigste kant zien. Hier maken we kennis met het nieuwste cruiseschip van Princess Cruises, de 139.000 grote Sky Princess. Gisteren verliet ze de bouwwerf in het nabijgelegen Monfalcone en nu mogen wij als allereerste gasten een paar dagen meevaren.

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesSky Princess in de baai van Kotor, Montenegro

Sky Princess is het eerste Princess schip dat geheel ontworpen is voor de innovatieve “Ocean Medallion” technologie. Voor vertrek hebben we de speciale app van Princess Cruises gedownload. Hier voeren we onze gegevens in, stellen we onze eigen beveiligings- en profielfoto in en kunnen we alle dagprogramma’s en excursies alvast bekijken. Eenmaal in de terminal krijgen we onze “Ocean Medallion” overhandigd, een ronde medaillon (ongeveer zo groot als een 2 Euro munt) die de traditionele boardingcard vervangt. Eenmaal aan boord werkt de medaillon als sleutelkaart, identificatie en credit card. Eerste verrassing: als ik mijn hut nader zie ik op het schermpje naast de deur mijn profielfoto verschijnen met de mededeling dat de deur van het slot is. Welkom aan boord!

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesOcean Medallion technologie aan boord van de Sky Princess

Maar liefst 80% van alle 1.830 hutten op de Sky Princess heeft een balkon. Ook de mijne. Hut C727 is een hut in de categorie BD, 19 m2 groot. Princess Cruises deelt haar balkonhutten anders in dan de meeste andere cruisemaatschappijen. Zo beschikt mijn hut over een grote open kastenwand die toegang geeft tot de compacte badkamer met “power shower”. Dit is mijn eerste kennismaking met het “Princess Luxury Bed” en ik moet zeggen: dat bevalt héél erg goed. Met 100% Egyptisch kantoenen lakens is het ’s morgens opvallend lastig opstaan. Verder in de hut: een mooie interactieve flatscreen TV (met afleveringen van The Love Boat!), een bureau, koelkast en een balkon met twee stoelen en een kleine bijzettafel.

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesBalkonhut op de Sky Princess

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesBinnenhut voor vier personen op de Sky Princess

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesMini-Suite met balkon op de Sky Princess

Maar laten we snel op ontdekkingstocht gaan over dit enorme, 330 meter lange, cruiseschip. Met 19 dekken zijn de 14 passagiersliften geen overbodige luxe. We beginnen de rondleiding op dek 18. Helemaal voorop ligt The Sanctuary, een exclusief zonnedek voor volwassenen met luxe ligstoelen en kleine bungalows die te huur zijn voor een dagdeel. Er is een grote Jacuzzi met uitzicht over de boeg en we ontdekken ook een cabana waar een masseur uit de Spa aan het werk is. Direct achter The Sanctuary ligt The Retreat met een zwembad met twee Jacuzzis en een zonnedek. Dit is de ideale plek voor rustzoekers; de bar naast het zwembad op dek 17 is heel uitnodigend en het hele dek ademt een exclusieve sfeer uit. Het grote verschil met The Sanctuary is dat The Retreat toegankelijk is zonder reservering of bijbetaling.

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesThe Sanctuary privé-zonnedek

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesJacuzzi en cabana's in The Sanctuary

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesThe Retreat bar en zwembad

Iedereen heeft het er over: de Sky Suites. De twee Sky Suites aan boord van Sky Princess liggen op dek 18 en beschikken elk over een zit- en eetkamer, twee badkamers en over de grootste balkons op zee. We mogen even een kijkje nemen en inderdaad, het balkon is gigantisch. Aan de zij- en achterkant is voldoende plaats om te loungen en (buiten!) TV te kijken; aan de voorkant is er een ongeëvenaard zicht op het zonnedek en het grote LED scherm waar ’s avonds films vertoond worden. Als bewoner van de Sky Suite is het zelfs mogelijk om de film te kiezen!

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesSlaapkamer van de Sky Suite op de Sky Princess

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesUitzicht vanaf het balkon van de Sky Suite

Eerlijk is eerlijk, het “Movies under the Stars” scherm op dek 17 eist alle aandacht op. Overdag worden hier sportwedstrijden en concerten vertoond en ’s avonds worden de ligbedden voorzien van dekens en kun je liggend films kijken. Het enorme scherm is speciaal ontworpen om ook bij helder zonneschijn ongestoord te kunnen kijken en het geluid … is oorverdovend!

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesZonnedek met zwembad op de Sky Princess

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesZonnedek met het grote LED scherm

Ook op dek 17 is het grote Fitness Center en het domein voor kinderen. Princess Cruises heeft een uitgebreid activiteitenprogramma voor kinderen van alle leeftijden en Sky Princess is uitermate geschikt voor cruises met de hele familie. De WakeView Pool één dek lager is een van mijn favoriete plekken op het schip. ’s Morgens kom ik hier met een kop koffie, ’s middags bestel ik een drankje bij de vriendelijke bartender en aan hoge tafels zit ik hier prinsheerlijk te turen over de blauwe Middellandse Zee. Door elektrische deuren gaan de reis verder de World Fresh Marketplace binnen, een werkelijk gigantisch buffetrestaurant dat door een ingenieus ontwerp minder groot lijkt. In het midden van de ruimte ligt The Pastry Shop, een straatje waar toonbanken vol zoetigheden opgesteld staan maar waar passagiers ook terecht kunnen bij de barista voor een goede cappuccino, espresso of flat white (tegen een toeslag).

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesWakeview Pool op de Sky Princess

Via de Seaview Bar komen we op het grote zonnedek met maar liefst twee behoorlijke zwembaden. Aan beide zijden kun je lopen op de glazen vloer van de SeaWalk en zo tien dekken lager de zee zien. Met een Pizzeria, ijsbar en een hamburgercounter kun je hier ook terecht voor een hapje. Rustig is het niet, want het grote Movies Under The Stars scherm hangt recht boven het zonnedek. Zin in een drankje? Opstaan hoeft niet, want met de Ocean Medallion app bestel je simpelweg met de druk op de knop. Dankzij de medallion weet de ober precies waar je bent en het de profielfoto onder handbereik wordt het drankje in recordtijd bezorgd.

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesZonnedek en Sea Walk

De Ocean Medallion geeft mij af en toe een “Jetsons” gevoel. Net zoals in de tekenfilmserie gebeuren er zaken die haast magisch lijken. Zo is het Internet aan boord razendsnel waardoor je overal mensen ziet FaceTimen of vloggen. Ben je de weg kwijt, dan wijst de app je waar je heen moet. Wil je weten waar je reisgenoot of je kinderen zijn? Je ziet het op de app of op een van de grote interactieve schermen die overal op het schip hangen. Virtueel gokken, excursies boeken, roomservice bestellen? Het kan met een druk op de knop. Zelfs mijn hutsteward Jim (al 22 jaar werkzaam bij Princess Cruises) weet precies wanneer ik ’s morgens aan het ontbijt zit waardoor mijn hut iedere morgen weer blinkend schoon is zodra ik mijn twee kop koffie bestel.

We vervolgen onze virtuele rondleiding op dek 7. Voorop het twee dekken hoge Princess Theater waar we de première meemaken van de show “Rock Opera” die zeer professioneel oogt. Princess Cruises heeft een goede reputatie voor entertainment en het dagprogramma tijdens onze korte cruise leest als een tv-gids. Van danslessen, fitness trainingen, martini demonstraties, live optredens, quizzen en karaoke met de Cruise Staff: vervelen is onmogelijk op dit grote cruiseschip. Het kloppend hart van Sky Princess is The Piazza, het drie dekken hoge “plein” dat grote indruk maakt op iedereen die hier voor het eerst binnenwandelt.

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesPrincess Theater

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesDe theatershow "Rock Opera" aan boord van de Sky Princess

Op dek 7, het hoogste niveau, liggen drie uitstekende eetgelegenheden. In Alfredo’s Pizzeria worden de pizza’s ter plaatse gebakken en kun je desgewenst buiten op het terras plaatsnemen. Met ongeëvenaard uitzicht op The Piazza is de Ocean Terrace Seafood Bar dé plek voor suhi en sashimi. Wij genoten hier van een heerlijke a la carte lunch voor US$ 16 per persoon. Nieuw op Sky Princess is Bistro Sur La Mer, een Frans-geörienteerde bistro met een menu dat samengesteld is door de Emmanuel Renaut, de chef-eigenaar van het 3-sterren restaurant Flocons de Sel in de Franse Alpen. Voor de bistro en de sushi betaalt u extra; de uitstekende pizza is bij Princess “on the house”.

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesThe Piazza op Sky Princess

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesThe Piazza is het hart van de Sky Princess

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesAlfredo's Pizzeria

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesBistro Sur La Mer, een van de specialiteitenrestaurants op Sky Princess

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesGerechten van de Ocean Terrace Sushi & Seafood Bar

Een dek lager in The Piazza kunt u winkelen. Hier vindt u ook de ingang naar het Princess Casino dat iets kleiner is dan op oudere Princess schepen. De extra ruimte wordt ingenomen door Take Five, een gloednieuwe Jazz club met een donkere, bijzonder uitnodigende sfeer.

Op de “begane grond” van The Piazza is het altijd gezellig. In het gezellige Vines kunt u een proeverij van drie verschillende wijnen doen. Bellini’s is de champagnebar, maar die mist in mijn opinie wat sfeer. Dat geldt zeker niet voor Sabatini’s Trattoria, het luxe Italiaanse specialiteitenrestaurant waar we een avond méér dan uitstekende aten. Gelato is de luxe ijssalon waar u terecht kunt voor Italiaans ijs, crèpes, smoothies en milk shakes. Heeft iemand zin in een crèpe met Nutella? Last but not least is er dan nog het International Café waar u 24 uur per dag terecht kunt voor koffiespecialiteiten en lichte snacks en maaltijden. ’s Morgens haalt u hier een koffiebroodje of croissant en laat u de barista uw favoriete kop koffie maken. Voor de koffie betaalt u hier extra; de snacks zijn inbegrepen.

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesLive muziek in The Piazza

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesDe Vines wijnbar op Sky Princess

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesGelato's ijsbar en Sabatini's Italiaans restaurant

Sky Princess heeft drie hoofdrestaurants. Bij boeking kunt u aangeven of u wilt eten aan een vaste tafel op een vaste tijd óf gebruik wilt maken van de open zitting waarbij u iedere avond aan tafel gaat wanneer het u schikt. De menu’s in de Soleil, Estrella en Cielo restaurants zijn met zorg samengesteld en de kwaliteit van de maaltijden en service was tijdens onze korte introductiecruise zonder meer prima.

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesEstrella hoofdrestaurant op Sky Princess

Terug op dek 7 wandelen we naar het achterschip, waar we allereerst stuiten op Princess Live! Dit mini-theater wordt gebruikt als televisiestudio, spelletjeslounge en karaoke-bar. Ernaast vindt u de Crown Grill Bar, een stijlvolle ruimte waar u speciale cocktails kunt bestellen voor of na het eten. In de Crown Grill kunt u terecht voor een goede steak; u betaalt een toeslag voor het diner in dit specialiteitenrestaurant.

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesPrincess Live

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesCrown Grill Bar

Tenslotte bezoeken we de Vista Lounge helemaal achterop dek 7. Dit wordt het nieuwe thuis van de poppenshow van Jim Henson, de geestelijke vader van The Muppets. We kregen een voorproefje van deze show waar het publiek al hard om moest lachen. Overdag wordt de Vista Lounge gebruikt voor allerlei activiteiten; ’s avonds zijn er evenementen als “Latin Fiesta Hour”, kunt u er terecht voor een comedy show en zorgt DJ Mateo dat de dansvloer vol staat.

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesVista Lounge op Sky Princess

En hier eindigt onze rondleiding over de Sky Princess, een prachtige toevoeging aan de grote vloot van Princess Cruises. Met de tune van “The Love Boat” varen we de haven van Trieste uit, gadegeslagen door tientallen bewoners. Dit indrukwekkende moderne schip is geschikt voor passagiers van alle leeftijden. Of u nu met de (klein)kinderen gaat of lekker met z’n tweeën, er is aan boord een plek die precies bij u past!

reisverslag cruiseschip sky princess van princess cruisesThe Retreat zonnedek

Let op: de informatie, faciliteiten en prijzen genoemd in dit artikel waren correct bij publicatie (oktober 2019), maar kan zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen.

Foto's © 2019 VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder