Skip to main content

Reisverslag: Cruise & Ontdek reis naar IJsland

Eén van de leuke dingen van ons werk is dat je dingen doet die niet iedereen voor zijn werk kan doen. Ik kreeg de vraag om een groep klanten te begeleiden die een cruise vanuit IJsland vertrekkend hadden gereserveerd en waar VCK Cruises een Cruise en Ontdek programma had verzorgd. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen. Ik kende IJsland al en stond hoog op mijn lijst om naar terug te gaan.

Reisverslag Cruise en Ontdek reis IJslandHet centrum van Reykjavik - Foto © VCK Cruises

Op Schiphol kennis gemaakt met een deel van de klanten en een paar uur later stonden we op de luchthaven van Reykjavik. De koffers waren er zeer snel en onze lokale agent stond klaar voor de transfer naar de stad. Het hotel lag zeer centraal en we kwamen daar rond etenstijd aan dus een restaurant was snel gevonden. In de haven in het centrum lag een expeditie cruiseschip. Omdat die veel kleiner zijn kunnen die hartje centrum aanmeren. Na een wandeling door het centrum terug naar het hotel. Morgen een vol maar erg leuk programma voor de boeg. Wel raar hoor: het was rond elf uur en de zon was alles behalve onder.

Reisverslag Cruise en Ontdek reis IJslandDe Seljalandsfoss waterval in IJsland - Foto © VCK Cruises

Rondje rondom de Seljalandsfoss

Na het ontbijt ontmoette ik de groep bij de receptie van het hotel en gingen we op pad. Het was droog, licht bewolkt en een aangename 15 graden. Prima weer voor IJsland al weet je dat het zo kan omslaan. Onze busrit langs de zuidkust brengt ons eerst naar de Seljalandsfoss waterval. Wat het mooie aan deze 60 meter hoge waterval is is dat je er volledig om heen kunt lopen. Ok je wordt wat nat maar dat wil je toch doen?!

Reisverslag Cruise en Ontdek reis IJslandDe Skogafoss waterval in IJsland - Foto © VCK Cruises

Nevels van Skogafoss

Daarna volgde er verderop een heerlijke drie gangen lunch. Veel te veel maar erg lekker. Lastige keuze alleen: langer tafelen of naar de volgende waterval lopen: de Skogafoss. Deze waterval kan je herkennen vanuit de tv-serie “Game of Thrones”. Mocht je zin in de klim hebben kan je ook omhoog voor het uitzicht, een aantal mensen uit de groep besloot dit te doen. Het weer zit nog steeds heel erg mee, prachtige wolkenluchten en zon. Konden het niet beter treffen.

Reisverslag Cruise en Ontdek reis IJslandDe Skogafoss waterval in IJsland - Foto © VCK Cruises

Papegaaiduikers!

De laatste stop voor deze dag was Reynisfjara of te wel: Black Sand Beach. Bekend ok de prachtige zwarte rotsen en zeer hoge golven. Zwemmen schijnt hier echt levensgevaarlijk te zijn. Op de kliffen langs het strand nestelen de papegaaiduikers. Wat een leuke vogels zijn dat. Helaas geen goede camera mee maar ze waren er echt. Tijdens de busrit naar het hotel terug begint het te regenen, prima planning dus. De avond is voor iedereen vrij en restauranttips van de avond er voor worden gewisseld. In de verte zien we de Nieuw Statendam van Holland America Line al aan de kade liggen. Ze kwam een dag eerder al aan. Morgen gaan we inschepen!

Reisverslag Cruise en Ontdek reis IJslandMuurschildering in Reykjavik, IJsland - Foto © VCK Cruises

Daar is ze: Nieuw Statendam

Zoals gebruikelijk begon de inscheping de volgende dag pas rond lunchtijd en zodoende hadden wij in de ochtend nog een wandeltour met onze gids door Reykjavik. Leuk om te zien wat voor een trots IJslanders voor hun land en stad hebben. Na de tour bracht de bus ons naar de cruise terminal al is woord terminal voor Reykjavik wat veel gezegd. Er staan nog geen gebouwen en de incheck gebeurt in grote tenten. De locatie was dan niet top maar het liep zo soepel en snel. Onze groep klanten was net voor de regen aan boord. Voor mij stopte de IJsland trip hier. De klanten waren ingescheept en gingen verder met hun cruise avontuur van IJsland naar Schotland en Engeland terug naar Nederland. Voor mij was het een vlucht terug naar Nederland. Tot snel IJsland want zeker dat ik nog geen genoeg van dit land heb.

Reisverslag Cruise en Ontdek reis IJslandHarpa in Reykjavik, IJsland - Foto © VCK Cruises

Tip: Iceland Air heeft de Saga Klasse. Hun businessclass maar je kunt het beter vergelijken met een premium economy product. Aparte incheckbalies, priority security en lounge toegang. Zijn inbegrepen. Tijdens de vlucht word je goed verzorgd met een maaltijd, keuze uit diverse dranken en meer ruimte en zit je met z’n tweeën naast elkaar in plaats van drieën. Vraag ons naar de mogelijkheden bij de volgende reservering.

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

05 september 2024, . Geplaatst inSeptember 2024, Groenland en Spitsbergen