020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Reisverslag: cruise naar Alaska met Holland America Line in 30 foto's

Foto's zeggen meer dan woorden. Daarom nemen we u in 30 foto's mee op een cruise vanuit Seattle naar Juneau, Sitka en Ketchikan aan boord van de Oosterdam van Holland America Line.

Inscheping op de Oosterdam in Seattle

Onze cruise begint in Seattle, waar we inschepen op de Oosterdam van Holland America Line. Het voordeel van vertrekken uit Seattle ten opzichte van Vancouver, Canada is dat u niet opnieuw door de Amerikaanse grenscontrole hoeft; Alaska is immer Amerikaans. Wel is het zo dat de meeste schepen die vanuit Vancouver vertrekken via de schitterende Inside Passage noordelijk varen; vanuit Seattle varen schepen via de Grote Oceaan richting Alaska.

Vertrek van de Oosterdam uit Seattle

De zon schijnt als onze cruiseschip vanuit Seattle vertrekt. Bij het zwembad op het achterdek is het direct gezellig en het uitzicht op de skyline van Seattle met de fameuze Space Needle is ongeëvenaard.

Interieurfotos Oosterdam Holland America Line

Ons cruiseschip Oosterdam van Holland America Line is met een capaciteit van 1.800 passagiers en 812 bemanningsleden geen klein schip, maar tijdens onze cruise is het opvallend hoeveel ruimte er is aan boord. Rijen zien we niet of nauwelijks en er is altijd ruim voldoende plaats in alle uitnodigende bars, lounges en restaurants.

Aankomst bij Tracy Arm Alaska

Na een ontspannen dag op zee nadert de Oosterdam de ingang van de Tracy Arm, een diepe fjord omgeven door besneeuwde bergen die leidt naar een sensationele ijsblauwe gletsjer.

Amerikaanse zeearend in Tracy Arm Alaska

Op een ijsberg zien we direct een zeearend ("Bald Eagle" in het Engels), de nationale vogel van de Verenigde Staten. Deze indrukwekkende roofvogels hebben een spanwijdte tot 2 meter.

Holland America Line cruiseschip in Tracy Arm fjord Alaska

Holland America Line cruiseschip in Tracy Arm fjord Alaska

Het is muisstil als ons cruiseschip door de Tracy Arm fjord vaart en we op de boeg van het schip genieten van het indrukwekkende landschap.

Holland America Line cruiseschip in Tracy Arm fjord Alaska

Sawyer gletsjer in Tracy Arm fjord Alaska

Door het vele ijs in de fjord kan onze kapitein niet heel dicht bij de Sawyer gletsjer komen, maar zelfs op deze afstand is het uitzicht op de ijsmassa onvergetelijk.

Pinnacle Grill op de Oosterdam Holland America Line

's Avonds dineren we in de Pinnacle Grill, een van de specialiteitenrestaurants aan boord van de Oosterdam. Reserveringen zijn hier aan te raden en u betaalt een vaste toeslag voor een diner in dit mooie restaurant.

Excursie walvissen spotten in Juneau Alaska

Excursie walvissen spotten in Juneau Alaska

Direct nadat de Oosterdam in Juneau, de hoofdstad van Alaska, is aangekomen vertrekt onze excursie. We hebben geboekt voor een vaart per snelle boot in de omgeving van Juneau, in de hoop dat we daar walvissen zien. We worden niet teleurgesteld.

Zeeleeuwen in Juneau Alaska

Helicopter excursie naar Mendenhall gletsjer in Juneau Alaska

Helicopter excursie naar Mendenhall gletsjer in Juneau Alaska

Na een snelle lunch aan boord is het tijd voor onze volgende excursie: een onvergetelijk avontuur. Per helicopter vliegen we over de machtige Mendenhall gletsjer en landen we op de ijsmassa. Met speciale spikes onder onze schoenen maken we onder leiding van een gids een wandeling op de gletsjer. Een compleet verslag van deze unieke landexcursie van Holland America Line vindt u hier.

Uitzicht op Juneau Alaska

Omdat de Oosterdam nog tot in de avond in Juneau is besluiten we de dag af te sluiten in stijl. Met de kabelbaan gaan we naar de top van Mount Roberts. Op deze mooie meidag liggen hier op grote hoogte nog meters sneeuw. In het café met adembenemend mooi uitzicht op Juneau en ons cruiseschip bestellen we een biertje van de Alaska Brewing Company en proosten we op een grandioze dag.

Oosterdam in Sitka Alaska

Russisch-Orthodoxe kathedraal in Sitka Alaska

Welkom in Sitka, Alaska! De Oosterdam gaat voor anker bij dit stadje met duidelijk Russische invloeden uit de tijd dat Alaska deel uitmaakte van het Russische Keizerrijk. De markante Russisch-Orthodoxe kerk is de grootste bezienswaardigheid van Sitka, een opvallend vriendelijk stadje zonder al te veel toeristische afleidingen.

Wandelexcursie vanuit Sitka Alaska

Wij boeken een Holland America excursie waarbij we de wandelschoenen aantrekken en het regenwoud verkennen onder leiding van een zeer deskundige gids. Het bordje bij de ingang van het wandelpad schrikt misschien een beetje af: beren gesignaleerd! Maar we zien er niet een. Wat we wél zien: prachtige planten, bloemen en een schitterende natuur. Een aanrader!

Uitzicht vanaf cruiseschip in Sitka Alaska

Uitzicht vanaf cruiseschip in Sitka Alaska

Na de wandelexcursie gaan we terug aan boord en laat de zon zich weer zien. We lunchen buiten op het achterdek met zicht op eilanden, prachtige huizen en Mount Edgecumbe, de slapende vulkaan die overal in Sitka te zien is.

Creek Street in Ketchikan Alaska

Totempaal in Ketchikan Alaska

De laatste stop in Alaska is Ketchikan, vaak gekscherend "regenhoofdstad van Alaska genoemd". Het regent hier veel en vandaag is geen uitzondering. Maar ongehinderd door de motregen wandelen we door het toeristische plaatsje waar saloons en souvenierwinkels strijden om de aandacht van de vele Amerikaanse cruisepassagiers. Iets buiten het centrum ligt Creek Street, een verzameling houten gebouwen die nu in gebruik zijn als (wederom) saloons en souvenierwinkels. Aan het prachtige wandelpad langs de woest stromende rivier zijn in de nazomer soms springende zalmen te zien.

Explorers Lounge op de Oosterdam

Zonnedek met zwembad op de Oosterdam

Aankomst in Victoria Vancouver Island

De volgende dag brengen we voornamelijk op zee door waarbij de zon zich weer laat zien. In de avond leggen we kort aan in Victoria op de Canadese Vancouver Island waarbij de gasten van de Oosterdam even door het pittoreske stadje kunnen flaneren.

Aankomst in Victoria Vancouver Island

De week is voorbij gevlogen. In alle vroegte komt ons cruiseschip weer aan in Seattle en zien we Mount Rainier opdoemen aan de horizon. Onze cruise op de Oosterdam van Holland America Line was fantastisch, een prachtige ervaring. Het loont wel om excursies in veel havens vooraf te boeken, want het kan erg druk en toeristisch zijn in een aantal aanloophavens en door excursies te boeken krijgt u de smaak te pakken van het échte Alaska. En geloof me, dat smaakt naar meer!

Holland America Line, nog vaak op zijn Nederlands geschreven als Holland Amerika Lijn, heeft een speciale plek bij menig cruise-liefhebber uit Nederland. Opgericht in 1873 is deze rederij de favoriete keuze van de Nederlandse cruisereiziger. Ook al staat het hoofdkantoor van Holland America Line in Seattle, op alle schepen wappert de Nederlandse vlag op het achtersteven, vindt u af en toe typische Hollandse specialiteiten in het buffetrestaurant en is een deel van de officieren van Nederlandse komaf. Kortom, aan boord van de cruiseschepen van Holland America Line voelt u zich snel thuis, niet in de laatste plaats door de zeer vriendelijke service van de Indonesische en Filipijnse bemanning. Veel van onze klanten kiezen voor een cruise vakantie met Holland America Line door de prachtige vaarroutes. U vindt de cruiseschepen overal ter wereld: van Indonesië tot het Caribisch gebied, Australië en Azië. Ook voor uw cruise vakantie naar Noorwegen en de Noorse fjorden, de Middellandse Zee of zelfs een volledige wereldcruise is Holland America Line de juiste rederij.

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor alle cruises van Holland America Line, altijd tegen het scherpste tarief. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons.

Alle foto's © 2013 VCK Cruises

Alaska

Onze reizen naar Alaska

Bekijk reizen

Oosterdam

Alle cruises met de Oosterdam

Bekijk reizen

Holland America Line

Alle cruises met Holland America Line

Bekijk reizen

Over de auteur

Bart de Boer

Bart is Managing Director van VCK Cruises en tevens een groot cruisefanaat. Sinds zijn jeugd vaart Bart tijdens vakanties de wereld over, wat hem een encyclopedische kennis van de cruisewereld heeft opgeleverd.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder