020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Klassiek cruiseschip Marco Polo op weg naar de sloopwerf?

Enkele internationale nieuwssites rapporteerden eerder deze week dat het klassieke cruiseschip Marco Polo op weg is naar India om daar gesloopt te worden. Dit populaire cruiseschip werd in 1965 in toenmalig Oost-Duitsland gebouwd als Aleksandr Pushkin voor de Sovjet staatsrederij Baltic Shipping Company. Voor CTC Cruises maakte ze jarenlang cruises voor een voornamelijk Engels publiek.

In 1991 werd de Aleksandr Pushkin verkocht aan Orient Lines en omgedoopt tot Marco Polo. Het schip werd gedurende twee jaar volledig verbouwd en vanaf 1993 ingezet op cruises over de gehele wereld, vaak met interessante routes. Zo was de Marco Polo een van de eerste middelgrote schepen die regelmatig Antarctica bezocht. De bijzondere routes en de gemoedelijke sfeer maakten de Marco Polo zeer geliefd. In 1998 werd Orient Lines verkocht aan Norwegian Cruise Line en werd de Crown Odyssey (nu Fred. Olsen's Balmoral) toegevoegd aan de vloot. Het verwachte succes kwam echter niet en de Marco Polo werd in 2008 verkocht aan Cruise & Maritime Voyages. Met voornamelijk Engelse passagiers aan boord beleefde de Marco Polo een geslaagde comeback. De Corona crisis gooide echter roet in het eten en in juli 2020 werd Cruise & Maritime Voyages failliet verklaard. De schepen van de rederij werden bij opbod verkocht. De Marco Polo werd in oktober voor $ 2.7 miljoen verkocht. Het lijkt er nu dus op dat ze haar laatste reis maakt.

cruiseschip marco polo van orient lines

cruiseschip marco polo van orient linesMarco Polo van Orient Lines in het Noordzeekanaal in 2002. Foto's © VCK Cruises

Alle informatie in dit artikel is onder voorbehoud van wijzigingen of fouten; er kunnen geen rechten aan ontleend worden. Tenzij anders vermeld: alle foto's © VCK Cruises.

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder