020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Reisverslag: naar de Grand Prix in Abu Dhabi

Ik volg de Formule 1 races nu al enkele jaren op televisie, maar dit jaar kreeg ik de kans om de race in Abu Dhabi bij te wonen samen met een groep klanten die geboekt hadden voor onze unieke Cruise & Ontdek reis.

Het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi is het duurste racecircuit ooit gebouwd; het heeft ongeveer 1 miljard Dollar gekost terwijl er “slechts” 250 miljoen voor was gebudgetteerd. Het circuit is dan ook aangelegd op een kunstmatig eiland, samen met een prachtig hotel waar de coureurs tijdens de race onderdoor rijden. Wil je hier tijdens de Grand Prix slapen, dan moet je je kamer minimaal 2 jaar vooruit boeken.

 

Fotos grand prix formule 1 f1 abu dhabi 2017

 

We bezoeken met de groep eerst de kwalificatie en gaan het Yas Marina Circuit binnen via gate 8, dat op slechts 5 minuten lopen ligt van de plek waar de bussen ons hebben afgezet. De sfeer zit er meteen in; overal klinkt muziek en iedereen is opgewekt.

 

Vele vrijwilligers wijzen iedereen de weg; het is allemaal uitstekend georganiseerd. Onze tribune op de Marina Grand Stand is 11 rijen hoog en we hebben een prachtig uitzicht op de baan. Voor de kwalificatie staat een “air show” op het programma. We hebben daar nog niet echt een beeld bij maar wachten rustig af. Wat is het geweldig als ineens uit het niets 7 acrobatische piloten in vliegtuigjes overvliegen en verschillende kleuren in de lucht achterlaten; een waar spektakel!

 

Fotos grand prix formule 1 f1 abu dhabi 2017

Na deze opening begint de kwalificatie en wordt bepaald wie er morgen op welke positie zal starten. Je krijgt op de tribune niet alles mee wat je thuis wel ziet maar de ervaring is nu al onvergetelijk. Na de kwalificatie staat nog een race in de GP2 op het programma. Deze auto’s maken iets meer herrie; heerlijk!

Laat op de avond is er nog genoeg te doen rond het circuit; er worden feesten georganiseerd en wij gaan naar het concert van Mumford & Sons. Het is enorm druk. De rijen lijken gigantisch maar opnieuw is de sfeer prettig en zijn we met 15 minuten binnen. Camera’s zijn hier niet toegestaan; je kunt je fototoestel achterlaten bij een balie vlak voor de ingang en na het concert weer ophalen. Na afloop van het prachtige concert gaan we in de rij staan voor een taxi. Al zingend met nog duizenden anderen slinkt de rij gestaag. Moe maar voldaan komen we in het hotel aan.

 

Fotos grand prix formule 1 f1 abu dhabi 2017

De volgende dag gaan we met onze groep weer opgedoft in onze Red Bull outfits naar het circuit. We weten de weg inmiddels en vinden onze plek dan ook snel.

Vlak voor de race staat opnieuw een vliegshow op het programma, dit keer door Etihad en de luchtmacht van de Verenigde Arabische Emiraten. Via het grote scherm dat voor ons hangt, zien we al dat er een groot toestel aan komt vliegen gevolgd door dezelfde 7 stuntvliegtuigjes als de dag ervoor. In verschillende figuren vliegen de 7 acrobaten dicht achter de enorme Airbus A380 van Etihad Airways aan. Wat een ervaring: niets is te gek in Abu Dhabi!

 

Fotos grand prix formule 1 f1 abu dhabi 2017

En dan volgt de race; op het puntje van onze stoeltjes, met de camera gereed genieten van elk moment. We zien de coureurs uit een bocht komen en een recht stuk rijden. Op dit stuk van het circuit mogen ze de DRS gebruiken. Dit is een knopje op het stuur waarmee ze even 4 pk sneller gaan en dus de mogelijkheid hebben de voorganger in te halen. Deze moet wel op maximaal 1 seconde afstand zijn van de coureur die de DRS wil gebruiken.

Fotos grand prix formule 1 f1 abu dhabi 2017

De Formule 1 race is op zich niet heel erg spectaculair en onze Nederlandse trots Max Verstappen eindigt op een vijfde plaats. Maar wat is het fantastisch om live bij de laatste Grand Prix van het seizoen te zijn. Na afloop treedt Pink op en ook dat mogen we niet missen. Opnieuw een fantastisch concert.

Fotos grand prix formule 1 f1 abu dhabi 2017

De volgende dag brengen we onze klanten naar de cruise terminal waar ze inschepen op de Celebrity Constellation voor een mooie cruise naar Oman en de Emiraten. Op weg naar de luchthaven van Abu Dhabi denk ik terug aan de geweldige ervaring. Het geluid van de motoren, het gejuich en de geweldige sfeer tijdens dit wereld evenement had ik echt voor geen goud willen missen.

VCK Cruises biedt op gezette tijden reizen aan inclusief toegangskaarten voor Grand Prix races. Bel ons op 020-6800878 voor meer informatie.

 

Klik hier voor al onze aanbiedingen naar Dubai en het Midden Oosten.

Foto's © VCK Cruises

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder