020 - 6 800 878

VCK keurmerken

  • Banner blog

Suite Top 10: de grootste en mooiste cruise schip suites

Voor wie op zoek is naar het toppunt van luxe presenteren wij de VCK Cruises Suite Top 10. Een overzicht met onze tien favoriete cruise schip suites. Welkom in de wereld van split-level appartementen, full-time butlers, Swarowski kroonluchters en enorme balkons!

Edge Villa
Celebrity Edge - Celebrity Cruises

Celebrity Edge Villa woonkamer - Celebrity Cruises

Celebrity Edge Villa slaapkamer - Celebrity Cruises

Celebrity Edge Villa plattegrond - Celebrity Cruises

 

Eind 2018 kwam de Celebrity Edge in de vaart. Toegegeven, het exterieur van dit hypermoderne schip is “even wennen”, maar eenmaal aan boord zult u zich verbazen over alle prachtig ingerichte lounges, bars en restaurants. Er is veel over dit schip te vertellen; zo beschikt het over een enorm platform dat als een gigantische lift aan de buitenkant van het schip hangt en naar wens gebruikt kan worden als tender station, restaurant of bar. Ook qua hut accommodatie is dit het schip van de toekomst. Wij zijn vooral onder de indruk van de split-level Edge Villas. De zes Edge Villas meten 88 m2 en zijn voorzien van heel veel glas zodat u niets van het uitzicht hoeft te missen. Het royale balkon beschikt over een “plunge pool” en in de slaapkamer kunt u vanuit het royale tweepersoonsbed over de horizon turen.

Owner's Suite
Marina - Oceania Cruises

Marina Owner's Suite slaapkamer - Oceania Cruises

Marina Owner's Suite foyer - Oceania Cruises

Marina Owner's Suite woonkamer - Oceania Cruises

 

Eén keer, tijdens een scheepsbezoek aan boord van de Marina in de haven van Amsterdam, mochten de medewerkers van VCK Cruises een kijkje nemen in een Owner’s Suite. Dat was heel bijzonder, want deze suites zijn werkelijk altijd volgeboekt. Dat is geen wonder want de Owner’s Suites op de Riviera en Marina zijn ook werkelijk schitterend. Ze werden ingericht met de mooiste meubelen en stoffen uit de Ralph Lauren Home collectie en beschikken over een aparte woon- en eetkamer met balkon, een foyer met kleine bar en een riante slaapkamer met werkelijk schitterende badkamer. De Owner’s Suites op de Marina en Riviera beslaan de hele breedte van het schip; een unicum toen deze schepen in de vaart kwamen. In april 2019 en mei 2020 zullen de suites op respectievelijk Riviera en Marina geheel opnieuw ingericht worden, vanzelfsprekend wéér in Ralph Lauren Home stijl.

Pinnacle Suite
Westerdam - Holland America Line

Westerdam Pinnacle Suite balkon - Holland America Line

Westerdam Pinnacle Suite eetkamer - Holland America Line

Westerdam Pinnacle Suite woonkamer - Holland America Line

 

Elk Holland America Line cruiseschip heeft er een: een Pinnacle Suite. Op de recent gerenoveerde Westerdam meet die suite maar liefst 107 vierkante meter. Deze fantastische suite beschikt over een grote woonkamer met aparte eethoek, een royale slaapkamer, een badkamer met een enorm ligbad (en goudkleurige wastafels!), een gastentoilet, een kleine pantry met magnetron en een groot maar relatief smal balkon met Jacuzzi. Over de locatie van de suite is duidelijk nagedacht: midscheeps op dek 7, precies in het midden van het schip. Zo heeft u geen last van geluidoverlast van zwembad dek of showlounge en blijft mogelijke deining tot het minimum beperkt. Laat het aan Holland America Line over om u te verrassen met allerlei onverwachte extra’s tijdens de cruise.

Regent Suite
Seven Seas Explorer - Regent Seven Seas Cruises

Seven Seas Explorer Regent Suite woonkamer - Regent Seven Seas Cruises

Seven Seas Explorer Regent Suite badkamer - Regent Seven Seas Cruises

Seven Seas Explorer Regent Suite balkon - Regent Seven Seas Cruises

 

Over de Regent Suite aan boord van de Seven Seas Explorer was al veel te doen voordat het schip in 2015 in de vaart kwam. Regent Seven Seas Cruises beloofde dat dit de grootste, meest overdadige suite op zee zou worden. En eerlijk is eerlijk, ze hebben zich aan hun belofte gehouden. Vlak na de doop van het schip mochten we een kijkje nemen in dit 413 vierkante meter grote appartement over de gehele breedte van het schip. Dit is een suite om in te verdwalen. Enorme glazen wanden bieden een ongeëvenaard uitzicht over de boeg van het schip. De zitkamer is enorm en heeft een volledige bar. Natuurlijk beschikt deze suite ook over een eetkamer, extra slaap- en badkamers voor gasten en een zeer royaal balkon. In de “Master Bedroom” vindt u een bed dat $ 100.000 gekost heeft. Maar het is de badkamer die op de meeste mensen de meeste indruk maakt. Met twee verwarmde stenen ligbedden en een stoomkamer kunt u hier “in-room” schoonheidsbehandelingen boeken. Overigens zijn er meer voordelen aan het boeken van de Regent Suite: naast gratis was- en strijkservice stelt Regent Seven Seas in praktisch iedere aanloophaven een privé auto met chauffeur ter beschikking zodat u elke dag volgens uw eigen wensen kunt indelen. Exclusiever wordt het niet! Nou ja… tot de nieuwe Seven Seas Splendor in de vaart genomen wordt. Want Regent Seven Seas Cruises belooft op dat schip de overtreffende trap opnieuw te definiëren.

Wintergarden Suite
Seabourn Encore - Seabourn

Seabourn Encore Wintergarden Suite solarium - Seabourn

Seabourn Encore Wintergarden Suite balkon - Seabourn

Seabourn Encore Wintergarden Suite woonkamer - Seabourn

Het is het hoogtepunt van iedere rondleiding op schepen van Seabourn: een kijkje in de luxueuze Wintergarden Suite. Deze 110 m2 grote suite werd geïntroduceerd op de Seabourn Odyssey en haar zusters maar is op de nieuwe Seabourn Encore en Seabourn Ovation verder verfijnd. De Wintergarden Suite is niet de grootste suite aan boord, maar in onze ogen wel de meest aantrekkelijke. Uniek aan deze midscheeps gelegen suite is de prachtige “winter garden”, een binnenruimte met grote ramen met daarin een relaxbank en een prachtig vrijstaand bad. Daarnaast heeft u natuurlijk een ruim balkon met ligstoelen, een ruime woonkamer, slaapkamer, inloopkast en “master bathroom” met Jacuzzibad. Reist u in een Wintergarden Suite dan kunt u zich verheugen op allerlei extra’s, waaronder gratis Internet gedurende de cruise.

Klik hier voor onze reisaanbiedingen met Seabourn Encore van Seabourn

Owner's Suite
Europa 2 - Hapag-Lloyd Cruises

Europa 2 Owners Suite woonkamer - Hapag-Lloyd Cruises

Europa 2 Owners Suite badkamer - Hapag-Lloyd Cruises

Europa 2 Owners Suite plattegrond - Hapag-Lloyd Cruises

In de Owner Suite op de Europa 2 zult u geen overbodige fratsen tegenkomen; de inrichting van dit prachtige 114 m2 grote appartement is bijna zakelijk te noemen met meubelen van de allerhoogste kwaliteit. Het past in het beeld van dit ultraluxe schip, dat zichzelf het liefste vergelijkt met een stijlvol boutique hotel aan land en weinig gemeen heeft met de varende pretpaleizen die zo vaak (onterecht) met cruises geassocieerd worden. Licht en ruimte regeren in deze suite die natuurlijk is voorzien van een aparte slaapkamer en woonkamer met eettafel. Ook de badkamer heeft zeezicht en beschikt over een douche met stoomsauna, een Jacuzzi en een uitnodigend dagbed. De butler vult op verzoek de minibar aan en wees verzekerd dat Hapag-Lloyd Cruises uw verwachtingen ruimschoots gaat overtreffen. De Europa 2 is niet voor niets uitgeroepen tot beste cruiseschip ter wereld.

Klik hier voor onze reisaanbiedingen met Europa 2 van Hapag-Lloyd Cruises

Crystal Penthouse
Crystal Serenity - Crystal Cruises

Crystal Serenity Crystal Penthouse woonkamer - Crystal Cruises

Crystal Serenity Crystal Penthouse slaapkamer - Crystal Cruises

Crystal Serenity Crystal Penthouse badkamer - Crystal Cruises

Maar liefst 125m2 heeft u tot uw beschikking als u kiest voor de Crystal Penthouse op de elegante Crystal Serenity. Deze suite voelt als een zeegaand appartement, inclusief Swarovski kroonluchter in de woonkamer, een badkamer met zeezicht en TV en inloopkasten voor haar én voor hem. Zoals u van Crystal Cruises kunt verwachten is er aan werkelijk álles gedacht in deze riante accommodatie. Maar mocht u toch iets missen, dan staat uw butler 24 uur per dag paraat. Op verzoek helpt hij/zij u met in- en uitpakken en het boeken van excursies. Over wasgoed hoeft u zich ook geen zorgen maken; was- en strijkservice is bij de Crystal Penthouse altijd inbegrepen.

Klik hier voor onze reisaanbiedingen met Crystal Serenity van Crystal Cruises

Grand Duplex Suite
Queen Mary 2 - Cunard Line

Queen Mary 2 Grand Duplex Suite woonkamer - Cunard Line

Queen Mary 2 Grand Duplex Suite slaapkamer - Cunard Line

Queen Mary 2 Grand Duplex Suite plattegrond - Cunard Line

Het eerste dat opvalt als u de Grand Duplex Suite op de Queen Mary 2 binnenstapt is de prachtige wenteltrap die beide verdiepingen met elkaar verbindt. Het moet de ultieme belevenis zijn om in een van de twee Grand Duplex Suites een trans-Atlantische oversteek of wereldcruise te maken. Niet alleen door de ruimte en het comfort, maar ook door het grote open dek dat uitzicht biedt op het zwembad en het kielzog. De Queen Mary 2 is niet zo maar een cruiseschip, maar een “ocean liner” die gebouwd is voor lange reizen over zee; dat merkt u aan boord en dat geeft het schip haar unieke karakter. Bewoners van de topsuites op de Queen Mary 2 hebben exclusief toegang tot de Queen’s Grill waar geen culinair verzoek gek genoeg is en de service de tijd van weleer evenaart. Dit is “reizen” in de beste zin van het woord!

Klik hier voor onze reisaanbiedingen met Queen Mary 2 van Cunard Line

Sky Suite
Sky Princess - Princess Cruises

Sky Princess Sky Suite balkon - Princess Cruises

Sky Princess Sky Suite eetkamer - Princess Cruises

Sky Princess Sky Suite slaapkamer - Princess Cruises

Het is geen toeval dat Princess Cruises de “Sky Suite” introduceert op een schip dat “Sky Princess” heet. Immers, de vraag naar zeer exclusieve topklasse suites neemt toe en op dat gebied heeft Princess Cruises nooit voorop gelopen. Daar gaat nu verandering komen, want met de Sky Suite gaat Princess Cruises nét iets verder dan de concurrentie. Denk aan een 174m2 grote suite met een werkelijk enorm balkon op het hoogste dek van het schip, met uitzicht op het grote filmscherm. Denk ook aan de service van speciale concierges en Suite Experience Managers die al voor vertrek contact met u opnemen en zorgen dat de cruise ervaring op uw wensen wordt afgestemd. Kiest u voor de Sky Suite, dan heeft u gereserveerde plaatsen in het theater van de Sky Princess, wordt er een bungalow voor u gereserveerd op het strand van Princess Cays en kunt u gebruik maken van de diensten van een “Private shopping concierge”. De inrichting van de suite is modern en uitnodigend; net zoals de rest van dit prachtige schip.

Klik hier voor onze reisaanbiedingen met Princess Cruises

Owner's Suite
Silver Muse - Silversea Cruises

Silver Muse Owners Suite badkamer - Silversea Cruises

Silver Muse Owners Suite woonkamer - Silversea Cruises

Silver Muse Owners Suite slaapkamer - Silversea Cruises

Alle ogen waren in 2017 gericht op Silversea Cruises en hun nieuwe Silver Muse. In eerste instantie lijkt het schip een vervolg op de succesvolle Silver Spirit, maar eenmaal aan boord werd duidelijk dat Silver Muse een nieuw hoofdstuk voor de rederij inluidt. Op dit schip zijn alle hutten suites, heeft u altijd de beschikking over butler service en zijn uw drankjes inbegrepen bij de reissom. Onze favoriete suite is de 88 m2 grote Owner’s Suite. Waarom? Omdat deze suite de meest praktische inrichting heeft en dankzij de grote ramen zeer ruim en licht oogt. Slapen doet u goed in deze suite: daar zorgt de handgemaakt Savoir matras in de ruime slaapkamer wel voor. Naast de luxe van een aparte woonkamer en een badkamer met enorm ligbad kunt u zich verder verheugen op allerlei extra’s, zoals ongelimiteerde toegang tot het Premium WiFi netwerk, gratis was service en een diner met officieren.

Klik hier voor onze reisaanbiedingen met Silver Muse van Silversea Cruises


Belangrijk: alle genoemde faciliteiten, inrichting en extra's in dit artikel waren correct ten tijde van publicatie (februari 2019) maar kunnen tussentijds gewijzigd zijn. Vraag ons om actuele details.

Bij VCK Cruises bent u aan het juiste adres voor bijzondere cruises op prachtige schepen; ook als u geen suite wilt boeken. Bel ons op 020-6800878 voor persoonlijk advies of mail ons.

Foto's © betreffende rederijen

Over de auteur

Harriet Pennycook

Harriet Pennycook

Harriet heeft het "multitasken" tot kunstvorm verheven in de twintig jaar die ze bij VCK Cruises werkt. Ooit dacht ze dat ze uitgekeken was bij VCK Cruises maar een acht maanden durende reis door Australië en Nieuw-Zeeland bracht haar tot nieuwe inzichten. Tot onze grote vreugde keerde Harriet terug bij VCK Cruises om er niet meer uitgekeken te raken. 

KIES ZELF UW CRUISEVAKANTIE

Waar wilt u heen?

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van onze mooiste aanbiedingen en schrijf u nu in op onze nieuwsbrief:

Ik ben op de hoogte van de voorwaarden van verwerking van mijn persoonsgegevens en geef VCK Cruises toestemming om mijn gegevens te verwerken (meer info).
Ik ontvang graag ook andere aanbiedingen per post

Bestel onze nieuwe aanbiedingenfolder

Onze nieuwe aanbiedingenfolder staat weer vol met unieke, schitterende cruise aanbiedingen, samengesteld door de cruise experts van VCK Cruises. Vraag de folder nu gratis aan!

Bestel de folder